Avui mateix ha estat publicada al B.O.E. la regulació sobre l'establiment d'un sistema de reducció de les cotitzacions per contingències professionals a les empreses que hagin disminuït de manera considerable la sinistralitat laboral.

Es tracta d'un incentiu a tots aquells ocupadors que compleixin certs índexs de sinistralitat als que, a més de complir amb aquesta baixa sinistralitat, se li demanaran altres requisits diferents de l'esmentat índex.

Les quanties de l'incentiu es fixen en el 5 per cent de l'import de les quotes per contingències professionals i, per a aquelles empreses que demostrin una inversió en matèria de prevenció de riscos laborals, s'eleva fins al 10 per cent d'aquestes contingències.

És, sens dubte, l'oportunitat de beneficiar-se d'una reducció de costos laborals per a totes aquelles empreses que hagin realitzat un esforç en la prevenció de riscos laborals.

D'altra banda, amb intenció penalitzadora, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social durà a terme els estudis pertinents a fi de valorar l'oportunitat d'establir un sistema d'increment de les cotitzacions per contingències professionals a les empreses amb índexs excessius de sinistralitat i incompliment de les seves obligacions en matèria de prevenció de riscos laborals.

Si desitgen que estudiem la possibilitat de beneficiar-se d'aquestes mesures o el perill de caure en un augment de les seves cotitzacions, no dubtin en posar-se en contacte amb el nostre departament laboral on realitzarem un estudi personalitzat sobre els seus empleats i la sinistralitat.

Joomla templates by a4joomla